Notino >> Branduri igiena orala

Igiena orala este extrem de importanta indiferent de varsta. Pentru cei mici este esentiala in perspectiva conturarii unei rutine sanatoase iar pentru adulti este la fel de importanta deoarece doresc sa aiba dintii cat mai sanatosi pana la batranete. Din articolele citite recent, Romania nu sta tocmai cel mai bine la acest capitol si acest lucru nu face decat sa ma intristeze, pentru ca este un aspect esential ce in mare parte tine de educatie. 🙂 Pentru acest articol m-am gandit sa va prezint cativa “prieteni” de incredere la care apelez mereu pentru a avea un zambet frumos si sanatos. 🙂

Periuta de dinti este esentiala si am descoperit acest lucru pe propria piele. Am folosit mult timp o periuta electrica, dar in ultima perioada am gingiile foarte sensibile si imi este aproape imposibil sa o folosesc asa cum trebuie. Am cautat variante de periuta soft si m-am oprit asupra uneia din gama Colgate, care din punctul meu de vedere este perfecta. Colgate Bamboo Charcoal este o periuta din bambus cu fire de carbon, ce asigura un periaj lejer si eficient. Consider ca este cea mai buna varianta in acest sens, materialul din care este facuta fiind si environmentally friendly si ii asigura o perioada de viata mai mare. O recomanda tuturor pentru ca efectiv poate schimba tabieturile in ceea ce priveste igiena orala.

Periajul intotdeauna il asociez cu apa de gura, pentru un plus de prospetime dar si de curatare. Aici am doua variante, in functie de cat de hotarata sunt. 🙂 Exista doua categorii de ape de gura: una care inteapa si una care nu inteapa. Poate parea ciudata clasificarea mea, insa va rog sa ma credeti ca asa este. Din gama celor mild, care nu inteapa, se afla Colgate Plax Cool Mint si o recomand celor care vor doar o experienta relaxanta. La polul opus se afla apa de gura din gama Listerine, un rau necesar in materie de igiena orala. Am folosit pana acum doar pe cea albastra, Listerine Stay White si o sa mai incerc, poata reusesc sa gasesc una mai putin agresiva. 🙂 Per total, indiferent de modul de actiune, ambele sunt eficiente si sunt foarte multumita de ele pentru ca simti efectiv cum iti curata dintii si iti asigura acel plus de prospetime.

In materie de pasta de dinti, nu pot spune ca fac multe experimente si sunt destul de fidela a doua doua branduri. O sa va vorbesc doar despre unul dintre ele, pentru ca in ultima perioada am avut probleme cu gingiile inflamate si a trebuit sa o folosesc mai mult timp pe aceasta. Parodontax este ideala daca si tu te confrunti cu aceleasi probleme si se recomanda un periaj de cel putin 2 ori pe zi. Are un gust putin ciudatel, dar te obisnuiesti cu el, pentru ca ai nevoie de protectie pentru problemele tale si nu este cazul de momente de alint. In plus, au tot aparut o gramada de variante care au imbunatatit mult la capitolul “gust”, asa ca aceasta trebuie sa fie ultima ta grija. Eu acum folosesc Parodontax Whitening si sunt foarte multumita de ea, din toate punctele de vedere.

Sper ca v-au placut recomandarile mele si tineti minte ca este extrem de important sa aveti grija de dantura voastra si sa va faceti o rutina sanatoasa in acest sens. Aici este vorba doar de un act de vointa, pentru ca dupa cum vedeti, produse de acest gen abunda pe piata, deci nu aveti nicio scuza. 🙂

2 Comments

  1. Cu Paradontax sunt si eu de ceva vreme. Si cu pastele de dinti din ingrediente naturale, fara gusturi ciudate si tari. Referitor la periuta de dinti, am inceput sa folosim de mai bine de un an o periuta de dinti din bambus cu peri moi care este perfecta. Nici nu stiu sa fie de la ceva brand, dar nu asta conteaza. Super aceste alegeri!

    Like

  2. Eu folosesc apa de gură Parodontax și sunt tare mulțumită. Periuța e electrică, iar pasta de dinți (cu care mă spăl de 3 ori pe zi, pentru că am probleme cu dantura și o afinitate pentru dulciuri) e de la Amway.

    Like

Leave a comment