Tutorial de vacanta: Exploreaza Brasov

Ador sa calatoresc si niciodata nu consider ca am vazut suficiente locuri. Marele meu “of” este acela ca nu am explorat Romania suficient de mult pe cat as vrea, de aceea in fiecare an incerc sa bifez macar o destinatie locala. Consider ca tara noastra are multe de oferit si noi trebuie sa fim in linia 1 pentru a promova acest lucru.

Sunt multe orase pe care doresc sa le explorez in amanunt, insa parca timpul sau banii niciodata nu ma ajuta sa imi duc misiunea la bun sfarsit. Am primit recent tichete de vacanta in valoare de 1.450 de lei pe care le pot folosi doar pe teritoriul Romaniei. In secunda in care am auzit de acest lucru am spus ca dorinta mi-a fost indeplinita si intr-un final ma pot bucura de frumusetile Romaniei.

Destinatia aleasa? BRASOV!!! Am mai fost o data cu sotul meu acolo insa am plecat cu un mare regret pentru ca voiam sa ne plimbam mai mult, sa exploram toate locurile oferite de acest oras de poveste. Oricum, din Brasov poti ajunge si in alte locuri invecinate, deci automat aventura este garantata, indiferent de locul pe care ti-l alegi sa il vizitezi.

Se spune ca nu doar destinatia este importanta ci si drumul parcurs pana acolo. Ce dreptate aveau cei care au spus acest lucru 🙂 In continuare vreau sa va prezint propriul meu tutorial si modul in care ne-am organizat pentru aceasta escapada.

PASUL 1: REZERVAREA / ALEGEREA CAZARII

Este foarte important sa va pregatiti in detaliu calatoria pentru a nu intampina surprize care va pot strica buna dispozitie. Cu ce incepem? Cu cazarea, care din punctul meu de vedere reprezinta 70% din reusita unei vacante. Sigur, daca stati mai mult plecati considerati ca nu trebuie sa fiti extrem de pretentios la acest capitol, insa vreau sa va contrazic. Oricine isi doreste sa aiba un somn linistit dupa o zi intreaga de hoinareala, cu asternuturi curate si apa calda care sa functioneze 🙂 Noi am optat pentru plata cu tichete de vacanță prin Travelminit, facand o simpla rezervare online. Sigur va intrebati ce este Travelminit, dar va raspund imediat. Este o platforma online ce permite utilizatorului sa isi rezerve cazarea dorita folosind si tichetele cadou primite.

Mai jos aveti modul in care am realizat acest lucru:

  1. Am accesat site-ul celor de la Travelminit

Capture

2. Am cautat cazare in Brasov. Dupa cum vedeti in lista de mai jos mi-au fost generate 109 variante de cazare posibile. Dupa un research amanuntit, am ales sa rezerv o camera dubla in hotelul La Maisonnette. Mi-a placut la nebunie stilul arhitectural al camerelor, o combinatie intre vechi si nou care cred ca ni se potriveste de minune. In plus, hotelul este situat exact in centrul orasului, fiind foarte aprope de obiectivele importante. Va las jos o poza cu camera, este superbaaaa!! Cazarea a inclus si micul dejun.

2

la-maisonnette-brasov-676x380

3. Am ales perioada si dupa aceea mi-au fost generate variante de camera. Noi am optat pentru 6 zile si 5 nopti, intr-o perioada de iulie. Ce trebuie sa tineti minte este ca plata se va face cu tichete de vacanta, lucru specificat clar in josul rezervarii online. Completati cateva informatii si apasati pe “Trimite Rezervarea”. Este atat de simplu.

fdgfd

 

4. Dupa ce sistemul si proprietarul va confirma rezervarea, tichetele de vacanta trebuie expediate catre sediul Travelminit din Cluj. Si acest lucru se realizeaza intr-un mod facil, prin curierat rapid sau prin posta prioritara. Nu va mai ramane decat sa va bucurati de vacanta.

PASUL 2: BAGAJELE

Eu si sotul meu suntem extrem de diferiti atunci cand facem bagajele. Eu imi iau haine cat pentru 2 saptamani, el isi ia haine exact cat trebuie 🙂 Daca ma intrebati pe mine, niciodata nu vrei sa ai surprize neplacute, deci daca bagajul iti permite, poti lua ceva in plus. Noi am fost vara, dar acest lucru nu inseamna ca seara nu esste FRIG!! Deci pe langa tricouri, blugi si eventual pantaloni scurti sau 3/4, neaparat macar 2 bluze cu maneca lunga si o geaca sau hanorac. Pe noi ne-a si plouat 2 zile, deci umbrela a fost buna. La capitolul incaltari puteti sa va luati adidasi/tenesi dar si o pereche de bocanci pentru drumetie, pentru ca multe locuri se exploreaza la picior si eventualele incaltari incomode va pot afecta calatoria. Sa nu lipseasca o sapca si ochelarii de soare!!!

PASUL 3: PROGRAMUL DE VIZITARE

Aceasta cred ca este partea cea mai frumoasa, pentru ca am avut frau liber la explorat si vizitat. Asa cum am spus mai sus, nu am reusit in prima vizita sa vedem tot ce ne-am propus, insa am compensat acum. Suntem foarte organizati si ne place sa ne facem o lista, un itinerariu de vacanta pe zile, astfel incat sa fim eficienti si sa nu ratam vreun obiectiv.

Am avut multe obiective pe care a trebuit sa le bifam in 6 zile, insa nu ne-am dorit sa alergam tot timpul… Ne place mult sa ne plimbam pe stradute, sa mancam diferit de ceea ce incercam in Bucuresti, sa savuram din plin zilele libere.

DAY 1: 

Ora 14.00: Check-in hotel

Am cautat un restaurant bun in apropiere de Piata Sfatului. Am cercetat putin si ne-am oprit asupra restaurantului “La Ceaun” deoarece are un rating foarte bun pe Tripadvisor. Dupa masa, am explorat Piata Sfatului si ne-am plimbat printre stradute. Dupa cateva ture bune si o alarma de “ratacire” am gasit si Strada Sforii pentru cateva poze haioase.

Day 2: 

A doua zi a inceput cu mult vibe pozitiv si am fost gata de aventura inca de la primele ore ale diminetii. Am avut 3 obiective in plan printre care ne doream cu ardoare sa strecuram si o masa copioasa de pranz. Se mananca foarte bine in Brasov si am savurat din plin acest lucru. Ce am vazut mai exact?

  • Biserica Neagra
  • Turnul Negru
  • Turnul Alb

Bonus – punct de admirat orasul de sus.

Day 3: 

Ziua a treia ne-a pregatit o veritabila lectie de istorie, pentru ca Brasov este intruchiparea istoriei si a trecerii timpului intr-un mod maret. Intotdeauna am admirat modul in care noul se incununa cu vechiul, dar totul este facut cu gust, cu un rafinament iesit din comun. Am adaugat pe lista Bastionul Graft, Poarta Ecaterinei si Poarta Schei. Restul zilei am alocat-o pentru plimbat fara un anumit scop si  am mai intrat in cateva magazine pentru un mic shopping.

Day 4: 

Aceasta zi a fost rezervata pentru Zidul Cetatii si toate obiectivele sale:

  • Bastionul Tesatorilor
  • Turnul Artelor
  • Bastionul Funarilor
  • Turnul Vanatorilor
  • Bastionul Postavarilor

A fost putin mai obositor, insa a meritat alocarea lor pentru o zi, fiind un tur cronologic si istoric desavarsit. Tot de aici am urcat cu telecabina spre Tampa, pentru a admira orasul in toata splendoarea sa.

Day 5:

Deoarece ne apropiam de finalul calatoriei, ne-am dorit sa nu ne mai agitam foarte mult. Am alocam doar cateva ore pentru Cetatuia de pe Straja si in rest program de voie. Am descoperit pe drum cateva restaurante extraordinare, printre care Cerbul Carpatin, Vanatorul, La Ceaun, Sergiana si cea mai bun loc pentru a servi o pizza – Pizzeria della Nonna.

Day 6:

Ora 10:00 Check-out, plecat spre casa si promis ca ne vom intoarce 🙂

Sper ca am reusit sa va conving de frumusetea unui astfel de sejur, care implica activitati de relaxare cu cele culturale. Nu doar v-am prezentat frumusetea unui asemenea oras, ci v-am aratat si cat de usor este sa va organizati singuri, fara batai de cap, atat in ceea ce priveste rezervarea cat si organizarea pe zile a obiectivelor ce trebuie vizitate.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019, proba 16.

Surse foto Travelminit si featured image Romania Tourism

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s