Am revenit cu un nou articol marca Sweeteria, pentru ca a inceput sa imi placa sa fac dulciuri, lucru ce nu ma uimeste, tinand cont ca ador sa mananc muuuult dulce. Asa cum v-am mai vorbit si in primul articol, colaborarea mea cu Sweeteria are un scop bine definit: promovarea dulciurilor sanatoase, fara zahar. Ce solutie exista in afara de zaharul nociv prezent in aproape toate dulciurile din comert? Ingrediente naturale, fara zahar adaugat ci doar pe baza de indulcitor natural, cu zero calorii si zero indice glicemic, din Stevia Rebaudiana si Eritritol (obtinut din porumb). Practic, ei ne indeamna sa gasim alternative sanatoase care sa nu ne puna in pericol sanatatatea. Astfel impuscam doi iepuri dintr-o lovitura: savuram in continuare dulciurile care ne plac si avem grija de sanatatea noastra.

Daca primul articol a fost o reteta de briose, acum o sa vorbim putin despre o reteta extrem de simpla de gogosi, dar nu orice tip de gogosi ci cele cu iaurt, care se pun in uleiul incins cu lingura. Nu am mai incercat vreodata aceasta reteta, insa a fost foarte simplu de facut si nu am folosit un firicel de zahar.
Ca ingrediente am ales iaurt grecesc cu 10% grasime (preferatul meu, initial voiam unul cu un procent de grasime mai mare, dar am inteles ca se pot lasa gogosile daca iaurtul este prea gras), faina, 2 oua si sare. Am facut 2 feluri de gogosi: unele simple si unele umplute cu Greentella, crema tartinabila cu unt de cacao si ulei de rapita de la Sweeteria.

Compozitia se face extrem de repede si nu ai nevoie de mixer, amestecati mai energic timp de cateva minute si totul este gata pentru “baia de ulei”. Atentie, nu trebuie sa fie foarte lichida, pentru ca se va pierde in ulei si nu o sa se stranga suficient pentru a forma gogoasa. Asa ca trebuie sa pastrati proportiile corecte iaurt/faina.
Cea mai distractiva parte este coacerea lor, pentru ca aparent le place foarte mult uleiul. Efectul este aproape instant si acestea se umfla imediat. Cand nu le mai place pe o parte, se intorc singure, gata sa fie rumenite pe cealalta. Mi s-a parut foarte amuzant, pentru ca practic nu trebuia sa le ajut cu spatula, se descurcau si singure:)) Trebuie tinute mai mult timp in ulei decat gogosile normale, pentru ca iaurtul din compozitie nu se coace imediat si riscati sa fie moale coca la servire. Aveti mai jos poza cu initial si final, trebuie sa capete o nuanta aramie puternica, dar sa nu se arda. Dupa o runda, doua, o sa intelegeti ce aveti de facut si cat timp sa le tineti 🙂
Dupa ce le-am scos pe toate din ulei si le-am lasat putin sa se odihneasca, a inceput partea pe care o asteptam, si anume degustatul. Am ales sa mananc mai multe gogosi cu crema de ciocolata, pentru ca ador dulcele si nu ratez nicio ocazie de acest gen. Interiorul s-a pastrat super moale si extrem de bine facut, de unde mi-am dat seama ca am gestionat bine timpul de coacere. Totul dureaza maxim 30 de minute, deci nu alocati mult timp pentru acest desert delicios.
Daca poftiti si voi la asa ceva, fuga in bucatarie si pofta buna:) Asa cum am spus mai sus, crema de ciocolata este de la Sweeteria, pe care o recomand tuturor pentru gustul extrem de bun care nu are niciun efect nociv asupra sanatatii. Evident ca nu este bine sa exagerati, insa atunci cand produsul este atat de bun si imbie la degustare, cine ii poate rezista? Nu trebuie neaparat sa faceti aceste gogosi doar cu ciocolata, le puteti incerca si simple si sa adaugati ulterior dulceata. Daca nu aveti idei de “companie” pentru gogosi, incercati aici si sigur ideile vor aparea imediat.

Mai multe produse Sweeteria care sigur va vor imbia se gasesc aici >> https://sweeteria.com.ro/