Despre carti si ciocolata

Fiind pasionata de citit, imi ocup majoritatea timpului liber cu aceasta activitate. Iubesc sa citesc si recomand oricui sa se relaxeze in acest fel, pentru ca orice poveste este unica si minunata in felul ei. Nu exista termenul de “carte nereusita”, fiecare cititor vizualizand in felul propriu povestea si lumea in care a intrat. Conteaza doar sa lasi grijile deoparte si sa ai incredere in cartea aleasa, pentru ca te va ajuta enorm sa te destinzi si sa visezi.

Recunosc, in timpul lecturii savurez cate o gustare “nevinovata” si nu imi pare rau. Aleg de cele mai multe ori ciocolata si daca tot am deschis acest capitol, am cateva recomandari pentru voi. Daca iubiti cititul dar aveti si acel “sweet tooth” pentru ceva dulce, haide sa imbinam aceste doua placeri si sa descoperim impreuna carti cu tematica “ciocolata”. Suna foarte amuzant, dar sunt carti extrem de bune, as putea spune chiar de referinta, pe care cu siguranta le stiti sau le-ati vazut ecranizate.

“CHARLIE SI FABRICA DE CIOCOLATA” DE ROALD DAHL

Una dintre cele mai frumoase si cunoscute povesti pentru cei mici, devenita simbolul copilariei. Cine nu a auzit de micul Charlie, de Willie Wonka sau de faimosul ticket auriu? Aceasta carte a fost scrisa de Roald Dahl, autor destinat atat celor mici, cat si parintilor care isi doresc sa viseze impreuna cu copilasii lor inainte de culcare. O poveste despre noroc, destin si sansa, toate intr-o carte extrem de savuroasa care o sa va trezeasca apetitul pentru ciocolata si pentru copilarie.  

“DRAGONUL CU INIMA DE CIOCOLATA” DE STEPHANIE BURGIS

Vorbim tot despre o carte destinata celor mici, pentru ca ei sunt cei mai atrasi de ciocolata si de gustul ei. Atunci cand intr-o poveste avem si un dragon, lectura devine si mai interesanta si clar interesul copilului este captat, teleportandu-l intr-o lume plina de magie si de caldura. Povestea lui Aventurine a fermecat un public larg si este una dintre cele mai bine primite carti pentru copii. Este usor de citit, antrenanta si plina de lectii de viata ca motiv de imbold pentru cei mici. Sa nu uitam, avem si ciocolata din plin.

“CHOCOLAT” DE JOANNE HARRIS

O carte de referinta care a fost ecranizata cu ceva timp in urma, cu Johnny Depp si Juliette Binoche in rolurile principale. A fost extrem de bine primita de public, insa nu uitati –  inainte de film, intotdeauna a existat o carte buna care sa creioneze povestea. Este o carte care scoate in evidenta puterea ciocolatei si modul in care aceasta readuce la viata un sat “adormit” din Franta. Ciocolata ii face mai veseli, mai indrazneti si le trezeste pofta de viata, si toate datorita lui Vianne Rocher, o mama singura care deschide o ciocolatie deosebita in centrul satului Lansquenet. Va puteti imagina ce poveste se contureaza de aici, nu?  

“CIOCOLATA. 50 DE RETETE SIMPLE” DE ACADEMIA BARILLA 

Daca esti pasionat de ciocolata si vrei sa descoperi din punct de vedere culinar care ii sunt secretele, atunci ai nevoie de cartea de bucate potrivita pentru hobby-ul tau. Sa temperezi ciocolata este foarte greu, dar daca ai alaturi prietenul potrivit, poti realiza retete minunate ce au la baza ciocolata. Atentie insa cu kilogramele in plus, pentru ca toate cele 50 de retete par delicioase si trebuie sa rezisti tentatiei de a gusta rezultatul final.

6 Comments

  1. Dintre toate am citit doar Chocolat 🍫. Însă mi-au atras atenția acum și titlurile pentru cei mici.

    Like

  2. Și una și alta sunt pur și simplu pasiuni de care nu mă pot sătura să le ”practic”.
    Felicitări pentru articol!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s